متن پیام حضرت آیتالله جوادی آملی به شرح زیر است:
حمد ازلی خدای را سزاست که عرش را مطاف جبروتیان قرار داده، تحیت ابدی پیامبران به ویژه حضرت ختمی نبوت (صلی الله علیه و آله و سلم) را رواست که چونان ملکوتیان طوف بیت معمور را در برنامه دارند و درود بیکران الهی دوده طاها و اُسر یاسین مخصوصا حضرت ختمی مرتبت امامت مهدی موجود موعود را بجاست که طائفان کعبه را رهبری نموده و عاکفان حرم خدا را از حرامیها دور داشته و مهمانان کوی حق خصوصا دانشجویان پاک نهاد و حدیث العهد به فطرت را در حجر خویش صیانت کرده و مانع مهجوریت آنان خواهد بود.
به این ذوات قدسی تولی داریم و از معاندان آن ها تبری مینمائیم.
آنچه در این نوشتار کوتاه به عنوان بدرقه معتمران نو سال و عمرهگزاران دانشگاهی تقدیم می شود، جهت التماس دعا از نیایشگران زمزم خوی و مُحرمان مشعر جوی و حاجیان لبیک گوی است که در طی چند نکته ارائه خواهد شد.
یکم: انسان ره یافته به کوی حق قلبی دارد که خود عرش رحمان است و قالبی دارد که کعبه محور است چنین انسانی که ملک و ملکوت او را یاد خدا در دل و نام خدا در لب اداره مینماید هویتی دارد که از گزند کژراهه روی محفوظ و از آسیب کجاندیشی مصون است؛ آنچه در مراسم دینی گفته میشود: "والکعبه قبلتی " پیامی فراتر از تفکیک دین از سیاست و دستوری رساتر از تجزیه دنیا از آخرت به همراه دارد. زیرا عصاره این عبارت عبور از هرگونه تفکیک ناصواب و گذر از هر تجزیه نارواست، چون انسان متعهد در تمام شئون حیاتی خویش قبلهای دارد که از نقطه اعتدالی آن هرگز عدول نمیکند و تنها مدار آن دین خداست که از رهگذر عقل برهانی و نقل معتبر قرآنی و روایی معصومان (علیهم السلام) استخراج میشود.
دوم: شعارهای کلیدی اسلام با اصول اعتقادی آن هماهنگ بوده و دستور استمرا بیداری و غفلتزدایی را به همراه دارد. آنچه از نکته قبل گذشت "والکعبه قبلتی " با آنچه در قرآن حکیم صریحا اعلام شد "اینما تولوا فثم وجه الله " بیانگر لزوم مراقبت دائم و محاسبت متصل و مواظبت پیگیر است.
نموداری از توجه به احاطه همه جانبه خداوند و مثالی از لحاظ مطلق بودن انسان به آگاهی پروردگار را میتوان در درون کعبه مشاهده نمود.
کسی که وارد کعبه شد معنای "اینما تولوا فثم قبله " را کاملا میفهمد و همین را آیت آیه "اینما تولوا فثم وجه الله " قرار میدهد. آن گاه معنای "و الکعبه قبلتی " را بار دیگر مرور میکند، سپس خود را در جهان پر آینه مینگرد؛ چنانکه مولای موحدان امیرمومنان علی بن ابیطالب(علیه السلام) فرمود "تشهد له المرائی لا بمحاضره " و هر لحظه خویش را شهود خدا مییابد و تمام کارهای جانحه و جارحه خود را در خدمت صاحب کعبه قرار میدهد و حج و عمره را نموداری از وفاداری به میثاق قرآن و عترت اطهار میداند و همه مناسک آن را در همین مدار تفسیر میکند.
ادامه مطلب...